5. týden "Recept"
Kulinářské chutě sedmáků.
Děkuji všem, kdo splatili dluhy z minulých úkolů. Ještě jich pár zbývá.
PROJEKT "RECEPT"
Úkoly označené "Recept" jsou provázané napříč některými předměty, všechny vypracujte do jednoho textového dokumentu. Nemusíte odevzdávat všechny úkoly najednou, všechny ale schraňujte v jednom dokumentu. Můžeš využít přiloženou šablonu k projektu.
Tento týden budete vařit a smažit a péct a možná i ochutnávat. Asijská kuchyně je jednou z nejrozmanitějších, chuťově nejplnějších a kořením rozvoněná, Japonská je dokonce zapsaná do nehmotného dědictví UNESCA.
Tvým úkolem ZE ZEMĚPISU je přispět do celého projektu "Recept" něco málo z asijských chutí. Označ si v dokumentu část pro zeměpis, např. nadpis orientální oranžovou barvou. Dokument zašli.
1. Vyber si min 3 ingredience typické pro asijskou kuchyni a použij je.
2. Ingredience může být koření, rostliny nebo živočichové, oleje, speciální tekutiny, pití/šťávy.
3. Pokud se ti nepovede přidat alespoň tři, využij typické úpravy jídel nebo stolování asijského regionu, který si vybereš. Pošli fotku.
Zde klikni na prezentaci jako rozcestník pro základní info o asijské kuchyni. Sleduj obrázky, jsou vypovídající. Je to sběr informací od mnoha zdrojů, cestovatelů, možná jste někteří zkušení a prezentaci byste doplnili o vlastní zkušenosti. Klidně pošlete, přiložím.
Mává Tereza
Není kari jako kari.
Indický bílý čaj "Dátá Masala" (dole video z přípravy).
Japonská snídaně pro "malé" pupky.