5. týden "Recept"

Publikoval Tereza Doudová
Datum 14.4.2020

Kulinářské chutě sedmáků.

Děkuji všem, kdo splatili dluhy z minulých úkolů. Ještě jich pár zbývá.

PROJEKT "RECEPT"

Úkoly označené "Recept" jsou provázané napříč některými předměty, všechny vypracujte do jednoho textového dokumentu. Nemusíte odevzdávat všechny úkoly najednou, všechny ale schraňujte v jednom dokumentu. Můžeš využít přiloženou šablonu k projektu.

Tento týden budete vařit a smažit a péct a možná i ochutnávat. Asijská kuchyně je jednou z nejrozmanitějších, chuťově nejplnějších a kořením rozvoněná, Japonská je dokonce zapsaná do nehmotného dědictví UNESCA. 

Tvým úkolem ZE ZEMĚPISU je přispět do celého projektu "Recept" něco málo z asijských chutí. Označ si v dokumentu část pro zeměpis, např. nadpis orientální oranžovou barvou. Dokument zašli.

1. Vyber si min 3 ingredience typické pro asijskou kuchyni a použij je.

2. Ingredience může být koření, rostliny nebo živočichové, oleje, speciální tekutiny, pití/šťávy.

3. Pokud se ti nepovede přidat alespoň tři, využij typické úpravy jídel nebo stolování asijského regionu, který si vybereš. Pošli fotku.

Zde klikni na prezentaci jako rozcestník  pro základní info o asijské kuchyni. Sleduj obrázky, jsou vypovídající. Je to sběr informací od mnoha zdrojů, cestovatelů, možná jste někteří zkušení a prezentaci byste doplnili o vlastní zkušenosti. Klidně pošlete, přiložím.

 

Mává Tereza

 

Není kari jako kari.

Indický bílý čaj "Dátá Masala" (dole video z přípravy). 

Japonská snídaně pro "malé" pupky.

Soubory ke stažení