Výtvarný projekt - Tropický prales

Projekt Tropický prales vznikl vloni, v rámci koncepce celoškolních výtvarných projektů malovaných na zeď. Tyto malby žáků a žákyň slouží nejen jako zajímavá a netradiční výzdoba stěn školy, ale měly by nenásilnou formou pomáhat žákům lépe si pamatovat probrané informace k učivu druhého stupně.

V loňském roce navšítvili žáci 6. a 7. ročníku skleník Fata Morgana v doprovodu pana učitele Jana Mazurka a paní učitelky Jany Andělové, aby se podrobněji seznámili se světem rostlin v oblastech subtropů a tropů. Měli štěstí, že se dal vidět i vývoj a život motýlů, kteří žijí v těchto nám hůře dostupných místech Země.

Přírodovědné znalosti a vědomosti získané na hodinách zeměpisu u pana učitele Jana Mazurka si žáci prohloubili svým zážitkem z návštěvy trojské botanické zahrady, ale také výtvarnými studiemi nakreslenými pod vedením paní učitelky Jany Andělové.

Nejpovedenější práce byly a jsou vystaveny v prostorách školy a sloužily jako základ pro malbu na zeď kolem schodiště vedoucího do patra v pavilonu B kromě jiných i s učebnami pro zeměpis a výtvarnou výchovu.

Ve dnech 28. a 29. 4. se připravuje už čtvrtý víkend věnovaný tomuto výtvarnému projektu.

Zúčastňují se ho vybrané žákyně 8. A - sestry Pavla a Kristýna Pavlasovy, Michaela Gavrilovičová a Natálie Hartová. O víkendech pracují zejména s technicko - odbornou pomocí paní učitelky Kateřiny Círové, v běžných dnech pak v hodinách výtvarné výchovy pod vedením paní učitelky Jany Andělové.