Reportáž z Terezčina memoriálu

Publikoval Tomáš Titěra
Datum 31.3.2019
Reportáž z Terezčina memoriálu

ČLÁNEK ŽÁKOVSKÉHO MAGAZÍNU - Jak probíhal osmý ročník Terezčina memoriálu?

Ve středu 23.1.2019 se od osmi ráno do osmi večer uskutečnil již 8. ročník Terezčina memoriálu. Touto akcí si připomínáme nešťastnou událost – před osmi lety se z lyžařského výcviku bohužel nevrátila žačka Tereza Kalitová. Florbalovým maratonem na ni každý rok vzpomínáme.

Jako každý rok se sešlo přes 50 současných i bývalých žáků školy od páté do deváté třídy, kteří se spolu utkali ve 12hodinovém florbalovém maratonu. Dva soupeřící týmy se rozdělily na půlku podle věku. Týmy se střídaly po hodině. Turnaj byl po celou dobu poměrně vyrovnaný, až do posledních zápasů nebylo o vítězi rozhodnuto. Po sérii vzájemného dorovnávání výsledků nakonec vyhrál oranžovo-šedivý tým se skóre 95:91. Při takto dlouhém turnaji hrála velkou roli kondička hráčů. Za svoji výdrž byli hráči odměněni zákusky.

Turnaj probíhal bez vážnějších zranění a kromě pár zlomených hokejek se obešel bez dramatických událostí. Na tribunách se prostřídaly stovky diváků, kteří hlasitě fandili svým oblíbeným hráčům. Všichni žáci a učitelé si díky této akci důstojně připomněli Terezčinu památku.

 

Karolína Bačková, Oliver Krutý

Zpět na seznam článků žákovského magazínu

Terezčin memoriál 2019

Terezčin memoriál 2019

Terezčin memoriál 2019