Kroužky (nejen) pro dívky

Publikoval Tomáš Titěra
Datum 13.3.2019
Kroužky (nejen) pro dívky

ČLÁNEK ŽÁKOVSKÉHO MAGAZÍNU - Škola nabízí mnoho různých kroužků. Které z nich by mohly zaujmout (nejen) dívky? Načerpejte inspiraci! 

V naší škole denně probíhají různé kroužky, ve kterých se děti mohou něco naučit. Každý kroužek má nějaký cíl a většinou se na konci roku nebo na zahradní slavnosti pořádá např. výstava, vystoupení, zkrátka výsledek toho na čem děti celý rok pracovali.

Čtvrteční tvoření

Naše redakce navštívila tři kroužky, které by se mohly líbit zejména děvčatům. Ve čtvrtek odpoledne mohou žáci navštěvovat kroužek návrhářství a strojového šití. Děti si navrhnou výrobek, který chtějí ušít. Načrtnou si šablonu, vyberou látku, podle šablony vystříhají kusy látek a na šicím stroji výrobek ušijí. Každý rok se v červnu na zahradní slavnosti koná módní přehlídka, kde jsou výrobky představeny. Když je ale výrobek moc malý nebo velký, tak se se vystavuje na panelech.

Ve čtvrtek se také konají ruční práce. Kroužek vede paní učitelka Alena Fáčková, která říká, že se zde děti mohou naučit manuálně vyrábět různé výrobky tak, jak to dělaly jejich babičky a jak to dnes už děti neumí. Děti vyrábí různé výrobky, které si poté odnáší domů. Vyrábí si například náramky, svícny, šperky a různé dekorace.

Moderní tancování

V pondělí, úterý a čtvrtek probíhá kroužek taneční skupiny A.D.A., který by mohl zaujmout i chlapce. Na tomto kroužku se děti učí tancovat stylem hip hop, street dance a show dance. Děti se mohou naučit i začátečnické prvky gymnastiky nebo moderního tance. Během roku se konají různé taneční soutěže, kde mohou za svůj výkon dostat ocenění. Úspěšní tanečníci si domů odnášejí i medaile.

Jak se zapojit? 

Zájemci o tyto kroužky se na ně mohou přihlásit na webu nebo na recepci školy. Nábor probíhá vždy na začátku každého pololetí - seznam kroužků s volnými místy na druhé pololetí najdete na tomto odkaze

 

Monika Čeřovská, Tereza Golštajnová

Zpět na seznam článků žákovského magazínu