Oslavíme opět Světový den laskavosti! 13.11.2018

Publikoval Vít Beran
Datum 21.11.2018
Oslavíme opět Světový den laskavosti! 13.11.2018

Přihlásit se mohou třídy, spolky, zájmové kroužky nebo kamarádi ve věku 6-18 let z celé České republiky. Stačí si vybrat dobrý skutek, který ve svém okolí chcete vykonat a zaregistrovat se na tomto webu.
Registraci vyplňuje vždy učitel nebo vedoucí starší 18let. Dobrý skutek můžete uskutečnit od 1. do 13. 11. 2018, ale ideálně přímo na Světový den laskavosti v úterý 13. listopadu.
V tento den totiž společně s youtuberem Jirkou Králem navštívíme jeden přihlášený tým. Třeba to bude právě ten váš! Více informací níže a registrace na https://www.nadacekj.cz/jsemlaskavec/.
Tak opět po roce nebo raději KAŽDÝ DEN. Díky. BUĎTE LASKAVÍ Vít Beran, ředitel školy

O co se jedná?
Děti ve věku 6-15 let si vyzkouší vykonat nezištný laskavý skutek v rámci Světového dne laskavosti. Tento skutek natočí nebo se při něm vyfotí a zašlou nám ho. Hlásit se mohou základní školy, volnočasové instituce, dětské domovy z celé České republiky. Z jedné školy či instituce se může přihlásit více tříd.
Jak to bude fungovat?

Jednotlivé třídy či zájmové kroužky mají možnost se přihlásit na našem webu www.jsemlaskavec.cz a zapsat se k vybrané laskavosti. Registraci vždy provádí učitel či vedoucí. Následně vykonají laskavé skutky v rámci Světového dne laskavosti. Registrace budou ukončeny 6.11.2017.

Bude se vybírat z těchto laskavostí:

  • Ukliďte okolí své školy či si vyberte jiné libovolné místo.
  • Uspořádejte sbírku starého oblečení a věnujte ho potřebným.
  • Najděte si ve vašem okolí zvířecí útulek a nabídněte jim svoji pomoc.
  • Udělejte radost lidem z Domova pro seniory - například jim něco upečte, nacvičte divadelnípředstavení, tanec, čtení apod.
  • Vykonejte laskavý skutek dle vlastního nápadu.

Jaké jsou odměny?

Pro všechny zapojené:

  • Nevšední zážitek – přesvědčte se o tom, že laskavé skutky udělají radost jak vašemu okolí, tak vám samotným
  • Pracovní listy podle metod Hodnotového vzdělávání zaměřené na laskavost

Pro 3 vylosované týmy:

  • Setkání a workshop s Jirkou Králem
  • Virtuální realita na vlastní kůži – dobrodružná atrakce „Golem VR“, teleport do 16. století a vícesmyslová zábava
  • Zábavně kreativní workshop „Jak umění mění učení“
  • Workshop Hodnotového vzdělávání aneb jak všímavost ke světu přináší spokojenost a radost

Pro prvních 21 registrovaných týmů:

  • Dárek pro registrujícího učitele či vedoucího skupiny: nezapomenutelný výlet do Prahy s workshopem „Učitel koučem“ od Akademie Libchavy a gastronomickým zážitkem. Čas jen a jen pro vás!
  • Dárek pro registrujícího učitele či vedoucího skupiny: VIP vstup na říjnovou inspirativní přednášku Brain&Breakfast s Tomášem Klusem
  • 21% sleva na velké školní balení Abaku obsahující aplikaci pro školu, Abakarty, Abakostky, 6 deskových her, 3 učebnice

Více informací a registrace na https://www.nadacekj.cz/jsemlaskavec/.

Ve školním roce 2017/2018 jsme poprvé oslavili Světový den laskavosti - 13.11.2017.

Děkuji všem třídám, oddělením ŠD, které se zapojili. Jste úžasní a byli sjte LASKAVÍ. Více informací níže a na https://www.nadacekj.cz/jsemlaskavec/. Tak zase za rok nebo raději KAŽDÝ DEN. Díky. BUĎTE LASKAVÍ Vít Beran, ředitel školy 

Zaregistrované skupiny

75 - LAŠTOVKY

Se třídou 2. C, částí 2. B (7 dětí) a Janou Laštovičkovou jsme navštívili Klokánek ve Štěrboholech a věnovali jsme jim oblečení, hračky, pleny, dětské kaše, které děti přinášely (jako sbírku) do třídy. Ve ŠD psaly děti příběhy, které samy vymýšlely i ilustrovaly. V Den laskavosti jsme do Klokánku vše přivezli, s malými dětmi si pohráli, přečetli jim příběhy a vyráběli s nimi andílka pro štěstí. Celý den jsme si opravdu naplno užili a v mysli nám zůstaly silné vzpomínky a uvědomění, že bychom měli častěji myslet na ty, kteří nemají takové štěstí jako my - mít vlastní rodinu, zázemí a lásku svých rodičů. Pomáhaly a setkaly se s dětmi v KLOKÁNKU. Podívejte se na reportáž ZDEIlona Zapletalová

II.C

Ilona Zapletalová a Jana Laštovková

188 - JIRKA NA HRAD

Návštěva domova důchodců

13. 11. 2017 jsme se třídou navštívili Domov důchodců Zátiší v rámci dne Laskavosti. Po příchodu nás překvapily mohutné rostliny, vypadalo to tam jako v nádherné exotické zahradě. Měli jsme připravené tři písničky, které budeme zpívat. Většina obyvatel domu vypadala, že si naše zpívání užívá, občas se senioři ke zpěvu i přidali. Myslím, že jsme udělali radost. Po zpěvu si každý našel skupinku, ve které sdílel své myšlenky. Já a Niky jsme šli k usměvavé paní, která byla v mládí doktorka, vedle ní seděla paní, která byla matkou olympijské vítězky, a pán, který pracoval jako učitel. Hodně se ptali na otázky ohledně studia. Bylo jim divné, že většina studentů se hlásí na gymnázia a střední školy. Očekávali, že hodně studentů půjde na nějaký učební obor. Vyprávěli nám o svých zážitcích. Pán se zajímal o stromy a ukazoval nám fotky, kde je vyfocený s nejvyšším stromem na světě. Vypadal moc šťastně, protože si splnil sen. Přijde mi důležité udělat všechno, o čem sníme, dokud můžeme.
Michaela Wagnerová, 9. A ZŠ Kunratice

IX.A

Pavlína Rosická a Jakub Zvěřina

192 - SKŘÍTCI

Děti donesly knihy, plyšáky a hračky. Po domluvě s Klokánkem v Kunraticích jsme vše dovezli spolu s dopisem od dětí do Klokánku. 

Oddělení ŠD

Alena Fáčková a Jana Ullmannová

268 - 6.C

Naše třída se zapojila do projektu Jsem  laskavec se sbírkou na podporu záchrany mořských želv. Žáci vybírali s kasičkou na exponovaných místech v Kunraticích. Celkově se podařilo za hodinu a čtvrt vybrat přes 2800 Kč - peníze jsme předali Mgr. Hance Svobodové, přímo do projektu v Indonésii - peníze budou využity na adopci snůšky vajíček. Vyzkoušeli jsem si jednání s lidmi na veřejnosti. Myslíme si, že to byla opravdu velká zkušenost.

VI.C

Jan Mazůrek a Petra Dvořáková

322 - 6. BÉÉÉ

Žáci 6. B se v rámci světového dne laskavosti rozhodli zapojit do předvánoční akce, která má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice.

K Vánocům patří dárky. Pro naše děti, pro naše blízké. I v dnešní době relativního blahobytu jsou kolem nás děti, na které nikdo s dárkem nemyslí. Ty si zejména o Vánocích zaslouží naši podporu a povzbuzení.  Proto je tu akce Krabice od bot, do které se zapojili žáci 6. B a vytvořili ve své třídě sběrné místo. Přidali se k nám i žáci z 6. A. V České republice akci zaštiťují a koordinují Diakonie ČCE a Českobratrská církev evangelická. Akce trvá do 8. prosince.

VI.B

Kateřina Matoušová a Helena Staňková

366 - 6.A

Žáci 6. A se v rámci světového dne laskavosti rozhodli zapojit do předvánoční akce, která má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice. Téměř všichni přinesli dárečky, které jsme společně zabalili do krabic od bot a doufáme, že o Vánocích udělají radost jiným dětem! Více naleznete v naší fotogalerii ZDE

VI.A

Martina Macháčková a Věra Nedvědová

Mimo registraci se zúčastnila

8.A

  Jak jsme projekt realizovali my, osmáci? Vše najdete ZDE

VIII.A

Martin Suchánek a Jana Pecháčková