KUNRATICKÁ JAHŮDKA a JAHODA

Publikoval Vít Beran
Datum 5.7.2019

Ve dnech 25. a 26. listopadu 2014 se uskutečnila školní recitační přehlídka pro žáky naší školy. Z jednotlivých tříd postoupili vždy tři zástupci.
Žáci se svými přednesy vystupovali postupně dle kategorií. Na I. stupni byli žáci rozděleni podle ročníků, na II. stupni byli dvě kategorie, a to 6. a 7. ročníky jako jedna kategorie a 8. a 9. ročníky jako druhá. Pro děti z prvních tříd to byla opravdu jen nesoutěžní přehlídka, každá třída společně zarecitovala jednu básničku.
Žáky hodnotila porota složená z pedagogů prvního i druhého stupně. Novinkou bylo hodnocení žákovskou porotou. Poroty všechny recitátory hodnotily podle předem daných kritérií, 1. výrazný a přiměřeně hlasitý projev, 2. nápaditě vyjádřený děj nebo nálada textu a 3. přiměřené tempo.

Společně žáci a učitelé na závěr vybrali z každé kategorie tři žáky, kteří nejvíce zaujali nejen přednesem, ale celkovým dojmem. Odměnou pro ně byla knižní poukázka a pamětní list. Všichni přednášející si pochutnali na marcipánové jahůdce, která byla sladkou tečkou na závěr.

Tři ocenění za jednotlivé kategorie:

2. ročníky: Klára Kozlová 2.A, Eva Křtěnová 2.C, Adam Pokorný 2.B

3. ročníky: Tereza Koubová 3.A, Barbora lahodná 3.C, Matyáš Lučan 3.B

4. ročníky: Emma Poláková 4.B, Kitty Nedvědová 4.C, Jakub Sobota 4.A

5. ročníky: Rozálie Hrachovcová 5.A, Karolína Křemenová 5.B, Tereza Lahodná 5.C

6. a 7. ročníky: Mikoláš Augustýn 6.A, Adam Krištůfek 7.A

8. – 9. ročníky: Izabela Kalinová 9.A, Vojtěch Mihulka 8.B, Matěj Vaněk 9.B

Všem recitátorům velmi děkujeme za krásný umělecký zážitek a těšíme se na příští ročník ve školním roce 2015/2016.

Olga Králová