Sex on the beach v ŠK

Datum 4.7.2019

Jak je již tradicí ve Školním klubu, i další Kubův koktejl chutnal skvěle. Velkou smůlu měli ti, na které nevyšlo. Tak snad příště!

Přečtěte si něco o tomto světoznámém koktejlu:

Sex on the beach - Školní klub

Tento míchaný nápoj je oblíbený pro svou nasládlou chuť, která polechtá chuťové buňky vašeho jazyka., onražově-červené zabarvení zpestří rozjetou party, ale nemalý význam hraje také jeho název, který sám o sobě evokuje zajímavé chvíle lidských radovánek spojené s jemným pískem tekoucím mezi vašimi prsty. Pozvání na Sex na pláži tak může být klidně začátkem letní romance. Fantazii se meze nekladou, to je heslo všech míchaných drinků! 


S názvem „Sex on the Beach“ se ale ve všech barech, restauracích a jiných podnicích nemusíte setkat. Slovo „sex“ může být v nápojovém lístku pro některé národy nebo skupiny lidí lehce pohoršující. Proto se používá i název „Fun on the Beach“ („Zábava na pláži“), nebo vtipnější varianta "Sand in your shorts" (Písek ve vašich trenkách).

Pokud si někdo chce doma připravit alkoholickou verzi:

Ingredience:

vodka 
broskvový likér
pomerančový džus
brusinkový džus
kostky ledu

Příprava:

Příprava není vůbec komplikovaná: vyšší užší 3 dcl sklenici naplněnou do jedné třetiny ledem doplníme smíchanou směsí: 4.0 cl vodky, 2.0 cl broskvového likéru, 6.0 cl pomerančového džusu a 6.0 cl brusinkového džusu. Podáváme čerstvé ozdobené papírovým deštníčkem. Nezapomínejme na míchátko a brčko.

Zdroj citace: http://www.sex-on-the-beach.cz/

Obrázek: Stuart Webster from Southampton, England (LICENCE CREATIVE COMMONS)